Çarşamba, Mayıs 30, 2007

Çiçek Kurabiyeler ve Portakal Reçelli Mini Tartlar


Bugün babam dizinden küçük bir operasyon geçirdi.Kurabiyeleri de çok sever diye düşünüp dün akşam evdeki malzemelerle çiçek şeklindeki kurabiyeleri yaptım.Bu tarifi kullandım.Ama bu ölçülerin yarısı bile bana yetermiş.Hamurun yarısını renklendirip çiçekleri yaptıktan sonra kalan kısmından büyük yuvarlaklar kesip muffin kalıplarına yerleştirdim.Geçen hafta yaptığım portakal marmeladından bir çay bardağına bir tatlı kaşığı nişasta karıştırıp minik tartlarımın üzerine paylaştırdım.Sonuç portakal marmeladının acımsı tadı dışında çok güzel oldu(ben o lezzeti severim aslında)Bir de vişne reçeli ile deneyeceğim.Sanırım eskiden buna benzer hazır bir ürün de vardı.Adını hatırlayamadım.



Royal icing kullanarak kurabiye süslemek eminim çok daha keyiflidir.Şimdi o deneme için yeni bir vesile bulmak lazım.İnşallah bu sefer ki bir kutlama sebebiyle olur!

Pazar, Mayıs 20, 2007

Banoffe Pay

Posted by Picasa Payın tarifini Evcil Kedi 'den aldım.Tart hamuruyla aram pek iyi olmadığından ince bir pandispanya pişirmeyi tercih ettim.Karamelleştirilmiş sütü hazırlamak gerçekten çok zahmetli .Süte şeker ve karbonat ekleyerek kıvam alıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirdim.Benimkinin tadı sütlü bonbon şekerlere benzedi.Zahmetli olmasına rağmen yeniden yapmayı düşündürecek kadar lezzetli!

Afrika Menekşesi





Bu çiçeğimin birkaç hafta önceki hali, artık böyle parlak çiçekleri yok.Bende fotografıyla avunurum dedim!

Pazartesi, Mayıs 14, 2007

Geçmiş Anneler Gününüz Kutlu Olsun!



İşte Anneler Günü vesilesiyle yaptığım pasta!Ben çok eğlenerek yaptım.Ama pastanın dışı ile çok ilgilenince içi nasıl oldu diye hiç düşünmediğimi fark ettim.Pasta kesilirken inşallah güzel olmuştur diye dua ettim.Neyse ki ,herkes beğendiğini söyledi.Sanırım pasta süslemesine ne kadar özenilirse pastanın lezzeti konusundaki beklenti de o kadar artıyor.
Kekin tarifi buradaki ile aynı,sadece 1 tane de muz ezip ekledim.

Cumartesi, Mayıs 05, 2007

Papatyalı Pasta


Şeker hamuru ile çalışmak çok zevkliymiş.Anneler Gününü beklemeden Meltem'in Adana'da olmasını bahane edip 2. denememi yaptım.Papatyalar için kurabiye kalıbı kullanmak zorunda kaldım.Gerçek çiçek setim hafta sonundan önce elimde olacak inşallah!Bende aklımdaki 'Anneler Günü Pastasını yapabileceğim.
Pastanın keki için hiç vaktim olmadığından hazır pandispanyaydı.Sade krema,çilek ve muz kullandım.Pandispanyayı da beyaz çikolata eritilmiş süt ve portakal suyu ile ıslattım.

Çarşamba, Mayıs 02, 2007

Pesto Sos


Uzun zamandır denemek istediğim bir şeydi pesto sos.Markette Chimera'nın taze fesleğenlerini görünce daha fazla ertelememek lazım diye düşündüm.Herhangi bir tarife bakmadan başladım işe.3-4 dal fesleğen ,50 gr parmesan peyniri,bir avuç çam fıstığı,2 diş sarımsak,göz kararı sızma zeytinyağı,bir çimdik tuz,bir çimdik karabiber ekledim ve hepsini mutfak robotunda püre haline getirdim.Benim pesto sosun kıvamı daha çok ekmeğe sürmelik oldu ama makarnanın sıcaklığını görünce peynir eridiğinden farketmedi.Şimdi yana yakıla geçen yazdan sakladığım fesleğen tohumlarını arıyorum.Hem ev mis gibi koksun hem de her istediğimde pesto yapabileyim diye.