Cumartesi, Mart 11, 2006

Muzlu Tart



Geçen hafta Özlem'le yaptığımız hummalı çalışmayla aldığımız tart kalıbı ile ilk tart denemem!Aslında tart muzlu değil çilekli olacaktı ama bu sabah kahvaltıya gelen arkadaşlar çilekler hormonsuz olsun dediler.Bu mevsimde ki çileklere güvenemediğimden muzlu tart yapmaya karar verdim.Böyle tatlıları sevmeyen eşim bile beğendi :)

malzemeler;

  • 1 paket Dr Oetker tart un
  • 1 paket Dr Oetker dolgu kreması
  • 2 yemek kaşığı un(tepeleme dolu)
  • 2 1/2 çaybardağı süt
  • 100 gr toz badem
  • 125 gr tereyağ yada margarin
  • 2 yumurta
  • 3 muz
  • 1-2 parça damla sakızı

yapılışı;

Tart unu,unu,yağı,yumurtayı ve toz bademi yoğurun(oldukça yapışkan bir hamur oluyor)Hafifçe yağlanmış 30 cm çapındaki tart kalıbına hamuru yayın(kalıba yerleştirirken çok zorlanınca ellerimi hafifçe unladım) 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.Dolgu kremasını 2 1/2 çay bardağı soğuk sütle çırpın.Tart tabanının çukur kısmına kremayı yayın.Kremanın üzerine istediğiniz şekilde dilimlediğiniz muzları yerleştirin.Tart jölesini(tart unun içinden bir tane çıkıyor) paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp tartın üzerine yayın.Ben jölenin içine 1-2 parçada damla sakızı ekledim.Servisten öncede üzerine biraz toz badem serptim.

Afiyet olsun!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

çok lezzetliydi gerçekten, ellerine sağlık..

merakli dedi ki...

canım ilk fırsatta çileklisini de yaparım ben sana:)

Evren Yasa dedi ki...

merhaba,
bu tart kaliplari icin benim kullandigim bi tarif var o zaman tartin hamurunu hazir almaniza gerek kalmaz. hemen yazayim:
200 gr un
200 gr seker
100 gr sivi yag (ya da margarin de olabilir eritilmis)
2 yumurta
1 adet kabartma tozu

sekerler yumurta ile cirpilir. yag eklenir cirpilir. sonra un kabartma tozu eklenir, hafifce karistirilir (miksersiz) sonra yaglanmis kaliba dokulur. onceden isitilmis dirinda 150-170 derecede 15 dakika ustu kizarana kadar piser. cok guzel oluyor tavsiye ederim. hem de cok kolay..

benim bloguma da beklerim
http://anneminmutfakokusu.blogspot.com/

merakli dedi ki...

evrenbal,
teşekkürler ilk fırsatta denerim.blogunuda hemen ziyaret edeceğim :)