
Malzemeler;
- 350-400 gr dana kuşbaşı
- 3-4 adet yeşil biber
- 3-4 adet kırmızı biber
- 10-12 diş sarmısak
- 4-5 adet domates
- Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı;
Kuşbaşı eti çelik tencereye koyup kapağını sıkıca kapatalım.Kısık ateşte kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye pişireceğiz.Et pişerken biberleri ve kabuklarını soyduğumuz domatesleri iri iri doğrayalım.Etler suyunu çekince sıvı yağı ekleyip 1-2 dakika etleri kavuralım.Biberleri ekleyip 3-4 dakika daha kavuralım.Domatesleri,sarmısakları,tuzu ve baharatı ekleyip tencerenin kapağını sıkıca kapatalım.Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun!
6 yorum:
yanında ekmek de olmalıııııııı. çok güzel görünüyor :)
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun ellerine sağlık bu arada harika olmuş
Merhaba ellerine sağlık görüntü nefisss.. sevgiler :)
Merhaba, elinize saglik... Bir sey merak ettim soğan konmuyor mu?
Bana da beklerim,
selamlar
Herkese teşekkürler!Bazı problemlerden dolayı çok ayrı kaldım blogdan.
Nilüfer,hayır soğan konmuyor bu tarife ama ben pişmiş soğanı çok severim.İstenirse eklenebilir.Hemen geliyorum ziyarete ! :)
aslında pilav üstü de çok hoş olur bu....dimi?
Yorum Gönder