Pazartesi, Mart 19, 2007

Tatlımaya Macerası-1

Geçen Perşembe Arman Kırım'ın http://http://www.tumgazeteler.com/fc/rbt.cgi?a=930440&baslik=Tatl%FDmaya%20ekme%F0im%20m%FCkemmel%20oldu linkteki yazısını okuyunca bende hemen tatlımaya yapmaya karar verdim.Küçüklüğümde her yaz gittiğimiz yaylada nohut mayası ile yaptıkları küçük sandviç ekmeklerinin tadına benzer bir lezzet olduğunu düşündüğümden çok heyecanlandım ama beklediğim kadar kolay olmadı.Yazılanları aynen uygulamaya çalışsam da hava aniden soğuyunca bir türlü mayayı tutturamadım.Pazar Günü 4. denememde ancak hafif bir köpük oluştu suyun üstünde hemen 4 kahve fincanı unla bir deneme yaptım.3 saatlik beklemenin sonucunda hamur ancak %50 kabardı.Bende daha fazla beklemeye dayanamayıp fırını 200 dereceye getirip hemen pişirdim ekmeğimi .Pişerken beni çok şaşırttı açıkçası neredeyse iki katından fazla kabardı.Lezzeti de güzeldi.Ancak daha önce hiç tatlımaya yemediğimden mukayese etmem mümkün değil.Havalar biraz ısınınca yeniden deneyeceğim.Fırından çıkar çıkmaz ekmeği bitirdiğimizden bu sefer fotografını koyamadım.

1 yorum:

Safran dedi ki...

Meraklı kedi merhaba :) İyi ki meraklısın sahiden de son yorumları gösteren yazılımın linki kötü sitelere bağlanıyormuş... Sayfalarımızı böyle kötü amaçlara alet olmaktan çıkardığın, böyle bir şeyi merakın :) sayesinde tespit ettiğin için öncelikle tebrik ederim sonra da bütün kalbimle teşekkür ederim :) Bundan böyle görüşmek dileğiyle, sevgilerimi gönderiyorum :)