Perşembe, Nisan 26, 2007

Çilekli Kek



Bu yıl bahar erken geldi Adana'ya,aslında pek kış yaşadık da sayılmaz.Tatlı ve çilek gibi kokan çileklerde erken geldi bu yüzden.Pembe bir kek yapmak istedim ama pek olmadı.O kıpkırmızı çilekler diğer malzemelerle karışınca ancak morumsu bir pembelik yakalayabildim.Ben de geri kalan çileklerden sos yapıp aradığım rengi buldum.Kaymaklı dondurma ile yaz için hafif bir tatlı oldu.



Mlz.(Kek için);

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çilek püresi
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 1/2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Mlz.(Sos için);

  • 1 su bardağı çilek püresi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/4 su bardağı su

Yapılışı;

Yumurta ve toz şekeri 1-2 dakika çırpıp yağ,yoğurt ve çilek püresini ekleyin.Birlikte elediğiniz un ve kabartma tozunu fazla çırpmadan ekleyin.Yağlanıp, unlanmış 28 cm'lik kalıba boşaltın.Önceden 170 dereceye getirilmiş fırında pişirin.Yaklaşık 45 dakikada pişiyor.

Sosu ise bütün malzemeleri karıştırıp kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak yapın.Afiyet olsun!

1 yorum:

cevizici dedi ki...

sevgili gokçe

bu pastayı yapmak için 3 gün önceden beyin cimlastiği yaparak nasıl bir şey olacagı konusunda çalışmalar yapmıştır.Tabii bizde sevgili arkadaşım demet ile sonucun nasıl oldugu konusunda (ki başka bir düşüncemiz varsa namerdiz)gökçe arkadaşımıza destek vermek amacı ile hazır bulunduk.Sonuç gördüğünüz üzere ortada ki tadına bakan şanslılar olarak tadınında güzel oldugunu belirtmek isterim.