Cumartesi, Mayıs 05, 2007

Papatyalı Pasta


Şeker hamuru ile çalışmak çok zevkliymiş.Anneler Gününü beklemeden Meltem'in Adana'da olmasını bahane edip 2. denememi yaptım.Papatyalar için kurabiye kalıbı kullanmak zorunda kaldım.Gerçek çiçek setim hafta sonundan önce elimde olacak inşallah!Bende aklımdaki 'Anneler Günü Pastasını yapabileceğim.
Pastanın keki için hiç vaktim olmadığından hazır pandispanyaydı.Sade krema,çilek ve muz kullandım.Pandispanyayı da beyaz çikolata eritilmiş süt ve portakal suyu ile ıslattım.

10 yorum:

cevizici dedi ki...

sevgili arkadaşım sen bu olayı aştın artık senin pastalrının bağımlısı olduk önceleri sadece lezzet önemli idi ve tadının güzel olması bizim gibi bereksiz abideler için yeterli idi ama artık türlü güzel şekillerle göz zevkimizi de okşuyorsun ve bizde sayende gittikçe daha fazla şey bekler olduk senden.çalışmalarının devamını diliyorum ayrıca benim şahsıma adanacak pastanında janjanlı bir görüntüye ve tada sahip olmasını rica ediyorum.
sevgiler

Adsız dedi ki...

merhabalar

pasta çok güzel olmuş çok ellerinize sağlık... Meltem çok şanslı walla kıymetinizi bilsin sizin :)))
kimse bana pasta yapmıyor d.günümde bile herşeyi ben yapmıştım :))

sevgiler
aslı

merakli dedi ki...

Aslı merhaba, sanal da olsa senin için de doğum günü pastası yapacağım,söz!Burada bir çete var,senin için öğle tatilinde toplanıp yeriz :)

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Ne güzel pasta bu böyle:)

merakli dedi ki...

zarifeciğim,çok sağol!

Adsız dedi ki...

Pasta çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, sevgiler, iyi haftasonları..

Bri; dedi ki...

Ben niye pasta yapamıyorum yaaa:(:(:(:(
Ellerine sağlık acaip güzel gözüküyo....

merakli dedi ki...

Teşekkürler! :) Bence denemeden karar verme.Mesela ben vizelerden çıkınca ekmek mayalayarak başladım.Çok dinlendirici olurdu.Özellikle hamur yoğururken kime kızmışsam onu hayal edersim :)

Bri; dedi ki...

Canımcım denemekten vazgeçmiyorum zaten ama benim eşsiz denemelerim sonucu pastamı yemeyi deneyenler pek mutlu olmuyolar niyeyse::)

Yemek yapma ve tuzlu şeyler yapma konusunda üstüme yok ama tatlı türü nedense pek sevmiyo beni:)

merakli dedi ki...

ebrulitatlar, biraz önce siteni ziyaret ettiM.özellikle nişan pastası çok güzel olmuştu.