Pazartesi, Haziran 11, 2007

Yalancı Şarlot


Şarlot'un yalancısı nasıl oluyor demeyin.Önce adını ve görüntüsünü pek beğendiğim bu tatlının tarihçesini araştırdım.Ancak kremasını hazırlamak için jelatin gerektiğini gördüm.Ama benim jelatinim yok diye yapmaktan vazgeçmeye niyetim yoktu.Böylece 1 lt süt,2 kahve fincanı un,1 fincanı toz şeker,Dr.Oetker Beyaz Çikolata Sosu ile bir krema pişirip soğuncaya kadar mikser ile çırptım.Kremanın yarısını kelepçeli kalıba yerleştirdiğim kedi dillerinin üzerine kaşık yardımıyla yerleştirdim.2 adet muzu dilimleyip kremanın üzerine dizdim.Kalan kremayı muzların üzerine boşaltıp kaşıkla düzelttim. Dr.Oetker'in Mevyeli Sosunu paketin üzerindeki tarifle hazırlayıp üzerini süsledim.Bir gece buzdolabında beklettim.Daha sonra şehiriçi küçük bir yolculuk yapıp ikram edildi.Evin kızları sinemadan dönünce sadece bir dilim bulabildiler:)

15 yorum:

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Valla meraklıcım sen ne yapıyorsan benşm her seferinde canım kalıyor:)

Evin Kedisi dedi ki...

Keşke tatlıyı duydum, tadına baktığımız da hatırlıyorum ama neredeydi, ne zamandı onlar yok. Hangi ülkenin tatlısı acaba? Merak ettim şimdi.

merakli dedi ki...

Kedicim, http://www.joyofbaking.com/StrawberryCharlotte.html adresinden aldığım bilgilere göre aslen İngiliz ama Fransız bir şef tarafından revize edilmiş.Son revizyonu da ben yaptım :)

Bridget Jones dedi ki...

İyiki yakın bi yerde yaşamıyoruz...Mazallah senle aynı evde falan yaşasam 100000 kilo olurdum:) Zavalla zilzizimlen anca irmik helvası yapıyoduk beraber onu yioduk valla ..Ama adanaya geldiğimizde tai güzel bi sofra isteriz:) Ne yüzsüzüm bende yahu:)

merakli dedi ki...

Canın sağolsun:)

daimamutfak dedi ki...

Ne hoş bir pasta olmuş elinize saglık..11 haziranda yayınlamışsınız.tamda doğum günümde)).ben bu sene pasta yapamadım zamansızlıktan, dısarda kutladık.Ama içimde kaldı.Kedicik elinize saglık..bu ay doganlar epey fazla,bu ay doganlarıda kutlarım...sevgiler .neriman

merakli dedi ki...

Neriman Hanım,

Doğum gününüz kutlu olsun! Bu pasta da sanal da olsa sizin olsun :)

NilayGksll dedi ki...

çok güzel bunların hepsi ya ellerine sağlık:)

Eda dedi ki...

Mmmm nefis görünüyor renkler de süper!
bende jelatin antipatisi var niyeyse, tarifte jelatin görürsem yapmaktan vazgeçerim. Senin ki güzel bir alternatif, ellerine sağlık
Sevgiler
Eda

www.yumurtasepeti.net dedi ki...

selamm
gökçeciğim harika olmuş benimde bir şarlot tarifim var jelatinli bende onu yazacam yakın zamanda ...
yaa niye yok jelatin oralarda iyicene baktınmı..
olmadı ben sana kargolarım toz jelatin, yaprak kırılır yolda ama toza birşey olmaz... her bir yaprak da 5 gr tozun gramını ona göre ayarlarsın ...

şarlot harika gözüküyor ellerine sağlıkk süperr
aslı

daimamutfak dedi ki...

Burada da kedi var. Bugün kedili bloglardayım galıba.Bu kadar tesadüf olamaz.ama oldu işte..Şu meraklı kedi ne hoş şey öyle.Bakakaldım inan..Neriman

merakli dedi ki...

Nilay , çok teşekkür ederim :)

Eda, böylede güzel olmuştu ama şarlot demek ne kadar doğru bilemem :)

Aslıcım,sağol :) Burada yeni bir yer açıldı onlar getirecekler.Olmazsa senden rica edeceğim.

Neriman Hanım, ben bütün kedili blogları kardeş ilan ettim :)

meraklı köfteci dedi ki...

Davete icabet gerek.
Çok hoş bir blog.Gezinmeyi sevdiğim sayfalar arasında yerini aldı bile :)

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

NOOOOOLURRRRRR bana gercek tavuk gogsu tatlisinin tarifini bulun..
noooollluuuurrrrrrrrr

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com