Perşembe, Mart 02, 2006
Bardak Tatlısı
Ben küçükken bu tatlıya bardak tatlısı derdim asıl adı ne acaba diye annemin tarif defterine baktım;orada da bardak tatlısı yazıyor.
Tadı güzeldir ama ben en çok görünüşünü severim.
Mlz.
4 yumurta sarısı
1 1/2 kahve fincan nişasta
1 su bardağ ı toz şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
Yapılışı;
Yumurta,şeker ve nişastayı soğuk sütle karıştırıp kısık ateşte devamlı karıştırarak pişiriyoruz.Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ekleyip kase yada bardaklara paylaştırın(fotograftaki bardakla 8 tane adet oluyor) 4-5 yemek kaşığı şekeri tavada karamelize edip bardaklara pay edin.Şekerin donup kalmasına aldırmayın 1-2 saat sonra eriyerek tatlının altın sarısı bir renk almasını sağlayacak.
Afiyet olsun!
Not: Zeynep beni sobelemiş!Bende 4'lerimi yarın yazacağım :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
bence çok sever.ayrıca krem karamel yapmaktan daha kolay!
süper süper süper ellerine sağlık harika olmuş www.blogcu.com/dileks
Yorum Gönder