
Mlz.
5 adet hazır yufka
250 gr beyaz peynir
200 gr kaymak(süt yada yoğurt kaymağı)
3 yumurta
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Yufkaları tek tek açıp ortasına boydanboya peynir serpin.Yufkanın iki tarafından karşılıklı olarak(uçları yufkanın merkezine gelecek şekilde)katlayın.4-5 parmak uzunluğunda parçalar keserek hafifçe yağlanmış tepsiye sıkıştırarak yerleştirin.Kaymakla yumurtaları tuzu ekleyerek iyice çırpıp (karışımın boza kıvamında olması gerekiyor daha koyu ise 1-2 kaşık yoğurt ekleyebilirsiniz.) tepsiye yayın önceden ısıtılmış fırında üzeri kızararana kadar pişirin.

Afiyet olsun !
3 yorum:
Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Bu böreği, ben küçükken annem çok yapardı, kuzinede pişirirdi, çok severek yerdik. Siten de hayırlı, uğurlu olsun, sevgiler...
Şaziye,
Sağol,beğendiğim sitelerin yazarlarının benim siteme yorum yazması bile güzelmiş!
merhaba,ben böreğinizi çok beğendim,evde de değerlendirmek istediğim kaymağım var yarına yapıcam ama katlama şeklinizi anlayamadım, biraz daha açıklayabilir misiniz,ellerinize sağlık...
Yorum Gönder