Cumartesi, Mart 04, 2006

Kaymaklı Börek

Bu tarif eşimin yengesinden.Bu böreğe aslında ''muhacir pidesi''diyorlar ama kaymaklı börek olarak kaldı benim defterde.Yapılışı çok kolay 15 dakika sürüyor.Pişme süreside 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar.(benimki turbo fırın)

Mlz.
5 adet hazır yufka
250 gr beyaz peynir
200 gr kaymak(süt yada yoğurt kaymağı)
3 yumurta
2 çay kaşığı tuz

Yapılışı
Yufkaları tek tek açıp ortasına boydanboya peynir serpin.Yufkanın iki tarafından karşılıklı olarak(uçları yufkanın merkezine gelecek şekilde)katlayın.4-5 parmak uzunluğunda parçalar keserek hafifçe yağlanmış tepsiye sıkıştırarak yerleştirin.Kaymakla yumurtaları tuzu ekleyerek iyice çırpıp (karışımın boza kıvamında olması gerekiyor daha koyu ise 1-2 kaşık yoğurt ekleyebilirsiniz.) tepsiye yayın önceden ısıtılmış fırında üzeri kızararana kadar pişirin.

Afiyet olsun !


3 yorum:

saziye dedi ki...

Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Bu böreği, ben küçükken annem çok yapardı, kuzinede pişirirdi, çok severek yerdik. Siten de hayırlı, uğurlu olsun, sevgiler...

merakli dedi ki...

Şaziye,
Sağol,beğendiğim sitelerin yazarlarının benim siteme yorum yazması bile güzelmiş!

Adsız dedi ki...

merhaba,ben böreğinizi çok beğendim,evde de değerlendirmek istediğim kaymağım var yarına yapıcam ama katlama şeklinizi anlayamadım, biraz daha açıklayabilir misiniz,ellerinize sağlık...