Cumartesi, Haziran 02, 2007

Bir Doğum Günü İki Pasta

Teyzesi Demir'in doğum günü pastasını beraber yapmak istediğinden beri o kadar çok fikir değiştirdik ki,en sonunda iki pasta birden yaptık!
Aslında ilk plan pastayı kırmızı bir araba şeklinde yapmaktı ama Dilek (Demir'in annesi) mavi tercih edince bende kırmızı arabayı pastanın üstüne kondurdum :) Bol çikolatalı bir pasta oldu.Pandispanya kakaolu,krema çikolatalı ayrıca içine damla çikolata ve antepfıstığı serptik.

İkinci pasta Demet'in(Demir'in teyzesi) Işıl'ın sitesinde görüp çok beğendiği çilek şeklindeki pastaydı.Pastanın dışına uysun diye kuru çilekli bir pandispanya pişirdik.Kreması sadeydi.(çok lezzetli görünüyordu tadına ancak bugün bakabileceğiz)

Tuğba ve Demet'le birlikte pasta yapmak çok zevkliydi.En harika kısmı da sanırım Demet'in ben pastaların fotoğraflarını çekerken mutfağı 10 dakikada toplamış olmasıydı.:)



15 yorum:

Yumurta Sepeti dedi ki...

Selamm
ooooo gökçe sen işi ilerlettin walla...süper olmuş pastalar :))) artık Adana'ya butik pasta evi açma zamanı gelmiş benceeee

ellerine sağlık
aslı

Bri; dedi ki...

Ya ama olmaz ki bu kadar güzel pastalarda yapılmaz ki bende istiyorummmmmmmmmmmmmmmmm...Kep şeklinde mezuniyet pastası yapar mısın banada???????????

merakli dedi ki...

Aslı,sağol çok isterim ama öğrenmem gereken çok şey var :)

Sarı şeker,istediğin pasta olsun!Ancak Adana -Kütahya arasını düşünürsen sanal olacak:)

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Pastalar süper görünüyor.Hele çilekli olan nasıl güzel bişi:)
Buarada döndüm aranıza.Yazdım yazımı sayfama.Çok öptüm senide:)

bir demet feslegen dedi ki...

Merhaba
Pastalar çok güzel görünüyor ellerine sağlık...Özellikle çilekli olan tam ağız sulandıran cinsten!
Sevgiler
Eda

merakli dedi ki...

Eda ,teşekkür ederim;yorumun ve ziyaretin için :)

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

İkiside çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Gokce aştın sen kendini artık.Kızıma da 3 doom gununde sen yapacaksın pastasını karısmammmm:)
Meltem

Bri; dedi ki...

Tatlım sen yap ben atlar gelirim adanaya:) Bana yemek olsun zaten millet ilim için Çine gider ben yemek için:)

evinkedisi dedi ki...

Şimdi meraklı kedicik, bu şeker hamurları hazır mı? Sen mi yaptın? Merak ettim. Pastalardan özellikle çilek şeklinde olanını çok beğendim ellerine sağlık diyorum :)

merakli dedi ki...

Sarı şeker ,sen zamanı bildir :)

Kedicim,bu hamurlar hazır.Beyaz alıp kendim renklendirdim.Glikoz bulamadığımdan kendim hazırlayamıyorum.Ama geçen hafta yeni bir yer açıldı(pastacılık malzemeleri satan)Bana glikoz bulabileceklerini söylediler.O zaman kendim yapmayı planlıyorum.

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Meraklicim valla biz bi aksilik olmazsa agustosun 10 undan sonra Mersine gelmeyi dusunuyoruz gorusurmuyuz? ne dersin bi tasla iki kus vurmus oluruz sen hem beni hemde bridget i gormus olursun

merakli dedi ki...

Ben de o sıralar İstanbul'dan dönmüş olurum.(Küçük bir operasyon geçireceğimde) Mersin' e gelemeyebilirim ama siz Adana 'ya gelirsiniz.Tanışmayı ben de çok isterim. :)

Bri; dedi ki...

Evett eveeeett gelmeyi düşünüyoruzzzz tamm süper olur adanaya gelince bize pasta yapmazsan tüm blog alemine rezil ederim seni:)

merakli dedi ki...

Görüşürüz o zaman kızlar! :)